Simyo Vriendendeal

Simyo heeft een extreem hoge Net Promotor Score (= hoge klanttevredenheid). Daarom krijgen ze vaak te horen dat Simyo bellers zo tevreden zijn, dat ze Simyo met een gerust hart durven aan te bevelen bij vrienden, familie en andere bekenden. Om dat aanbevelen een stukje makkelijker én leuker te maken hebben wij Simyo VriendenDeal bedacht.

Simyo VriendenDeal is een member-get-member programma waarbij elke Simyo klant zijn eigen Simyo shop kan aanmaken. Deze shop kunnen zij dan promoten bij vrienden. En als iemand via deze shop klant wordt bij Simyo, krijgen zowel de shop eigenaar als de nieuwe klant €10 tegoed op hun factuur. Zo vaak je maar wil!

Bekroond met een bronzen Effie!

In oktober 2015 werd Simyo VriendenDeal als enige campagne binnen het KPN merk bekroond met een bronzen Effie. Het juryrapport luidde als volgt:

Dat zien we niet veel: een member-get-member actie waarbij de kracht van het merk effectief wordt ingezet (met een relatief gering budget). Bij een hoge NPS is dit een slimme strategie: tevreden klanten aanzetten tot een actie die profijtelijk kan zijn voor de leverancier én voor beide 'members'. Dat is een echte gedragscase. En ondanks deze beloningen voor klant en nieuwe klant, gaan de kosten per order toch omlaag. Een mooi voorbeeld van win-win.
 
Het creatieve idee is sterk: een eigen persoonlijke online shop openen waar familie, vrienden, buren en bekenden een VriendenDeal kunnen sluiten. Simyo heeft op deze sympathieke manier een nieuw sales-kanaal geopend, dat mede dankzij social media een groot potentieel bereik heeft. De conversie op de actie is hoog; 16,5% van alle sales is via de VriendenDeal binnen gehaald (doelstelling 12%). Minpuntje: op de algemene doelstelling - "blijven groeien in een zeer competitieve markt" - is niet gereflecteerd in de case. Deze doelstelling had eigenlijk niet in de casebeschrijving moeten staan. Niettemin is de campagne zeer geslaagd en een bronzen Effie op zijn plaats.

Verantwoordelijk bij Simyo

Brand manager: Mischa Oudolf
Online marketing manager: Lieve Gerretsen
General manager: Bart Versteijlen
Online community en Social manager: Alex Reijgersberg

Verantwoordelijk bij bureau

Strategie: Rik Heijmen
Creatie: Merlijn van Vliet, Wouter Vanhaeren
Project: Valery Story

Client
Simyo
About This Project