Ode aan Twijfel

Trouw is een krant met een open, beschouwend en verbindend karakter, en de perfecte nieuwsbron voor mensen die op zoek zijn naar verdieping in hun leven. Alleen Trouw had een probleem. Mensen herkenden zich niet in het merk Trouw. En als je je niet herkent in een merk, heb je ook geen reden om ervoor te kiezen.

Om merkvoorkeur te creëren, bedachten we een bijzonder verhaal. Een verhaal wat een echte emotionele connectie maakt tussen het hart van mensen en het hart van Trouw. Want mensen kiezen met hun hart.

Wie op zoek is naar de waarheid, moet wel durven twijfelen.

Waar sommigen twijfel als een zwakte zien, ziet Trouw het als een kracht. Twijfel hoort bij Trouw zoals oordeel bij Telegraaf hoort. En het past natuurlijk als geen ander bij een krant die al jaren de pay-off: 'Misschien wel de beste krant van Nederland' hanteert.

De campagne is ook redactioneel doorgetrokken in de krant zelf. Drie zaterdagen achter elkaar verschenen in Trouw uitgebreide artikelen met een onderwerp wat de week ervoor de hoofdrol speelde in de radio- en printadvertenties.

De centrale campagnegedachte ‘Wie op zoek is naar de waarheid, moet wel durven twijfelen’ werd verteld in een tv-commercial die zich ’s nachts op de redactie van Trouw afspeelde. Er spelen geen acteurs in, maar alleen echte redacteuren van Trouw. Zelfs hoofdredacteur Willem Schoonen heeft een rol in de spot. De redactie belichaamt de waarde van Trouw. Door hen en hun kwetsbaarheid te laten zien, met de twijfel als kracht, gaan mensen zich herkennen in de redacteuren van Trouw. Niet in de personen, maar in de gezamenlijke zoektocht naar waarheid en verdieping.

De campagne werd meerdere malen groots ingezet op tv, radio en print en werd bekroond met een ADCN lamp (De reclameprijs van Art Directors Club Nederland)

Verantwoordelijk bij Trouw

Marketing directeur: Erik Roddenhof
Marketing manager: Florianne Harmsen
Marketing project manager: Remy Korunka

Verantwoordelijk bij bureau

Strategie: Rik Heijmen
Concept: Wouter Vanhaeren & Merlijn van Vliet

Productie

Productie: Cake Film & Photography
Regie: Hugo Keijzer D.O.P: Robbie van Brussel
Audio en muziek: Big Orange
Animatie tag-on: Woodwork
Voice-over: Barry Atsma
Grading: Laurens Orij (Crab Salad)
Print, Internet: KOKORO ism Persgroep

Client
Trouw
About This Project