Twijfel biedt perspectief

We hebben allemaal een ander kijk op het leven. Een eigen waarheid. Maar stel dat we door de ogen van een ander konden kijken. Zouden we dat twijfelen aan onze eigen waarheid? Deze gedachte staat centraal in onze nieuwe campagne voor Trouw: Twijfel biedt perspectief.

Sommige kranten staan erom bekend dat ze een sterke mening hebben en dat ze die op opleggen aan de lezers. Er zijn natuurlijk mensen die daarvan houden. Maar voor mensen die weten dat niets in de wereld zwart-wit is, is er Trouw. Trouw geeft de lezers verdieping door een onderwerp vanuit alle perspectieven te belichten. Zo kan de lezer zijn eigen mening vormen zonder dat hij opgedrongen wordt.

In de campagne van 2016 staat het gevoeligste onderwerp van het moment centraal: de vluchtelingencrisis. We laten het vluchtelingenprobleem zien vanuit 3 verschillende perspectieven. Vanuit de tegenstander, de voorstander en de vluchteling zelf. In de commercial nemen we de kijker mee in de zoektocht van een lezer die letterlijk meerdere perspectieven bewandelt in zijn reis naar de waarheid. Want, wie op zoek is naar de waarheid moet wel durven twijfelen.

De commercial wordt groots ingezet op tv en werd ondersteund door een print uiting en een radiocommercial die in dezelfde lijn liggen.

Verantwoordelijk bij Trouw

Marketing manager: Florianne Harmsen

Project manager: Joanne Zijlmans

Projectmanager: Annemarie Gibcus

Hoofdredacteur: Cees van der Laan

Commercieel directeur: Erik Roddenhof 

Verantwoordelijk bij bureau

Strategie: Rik Heijmen

Creatie: Yvo de Lange, Henk Oortwijn

Creatieve Directie: Merlijn Van Vliet, Wouter Vanhaeren

CSD: Frieda Ulsamer de Waard

Projectmanager: Valery Story

Productie

Productiemaatschappij: Bonkers

Regie: Bram Schouw

Productie: Saskia Kok/Jan Jinek

DP: Jasper Wolf

Editing: Kapsalon

Postproductie: Crabsalad

Audioproductie & muziekcompositie: Big Orange

Sounddesign: Soundcircus

Voiceover: Barry Atsma

Client
Trouw
About This Project
Trouw_Imago_Print LV-Insteker-2 LV-Insteker-1