Genoeg maakt Gelukkig

Met de campagne ‘Genoeg maakt gelukkig’ speelt Sim Only-provider Simyo in op een trend waarbij steeds meer mensen zich bewust worden van hun eigen consumeergedrag. Consumenten maken steeds vaker bewust de keuze om gelukkig te zijn met genoeg, in plaats van altijd alleen maar meer te willen. Bezit is minder belangrijk, het consumptiegedrag is selectiever en mensen willen meer zelf doen. Door kritisch te kiezen, vrolijk te besparen en zélf dingen te regelen krijgen ze de beste kwaliteit, maar niet voor meer dan nodig. Zo houden ze geld over voor zaken die écht belangrijk zijn.

Simyo beller wordt gelukkig van genoeg!

Simyo bellers zijn zich heel bewust van waaraan ze wél en waaraan ze geen geld en tijd willen besteden. Dat is een bepaalde mentaliteit. Ze bepalen zelf wat ze nodig hebben. Bij Simyo krijgen bellers het inzicht, overzicht en de tools om elke maand precies te bepalen wat voor hen genoeg is. Helemaal zelf!

Minimalistische commercials

De Simyo campagne bestaat uit vier minimalistische online commercials die laten zien wat het plezier van genoeg is. Bij het ontwikkelen van de campagne kwamen we erachter hoeveel voldoening mensen halen uit de gedachte dat je niet meer gebruikt dan je nodig hebt. Precies uitkomen zoals jij het uitkient bleek echt 'een ding' te zijn. Op basis van dit inzicht hebben we 4 herkenbare situaties op een zo abstract mogelijke manier uitgebeeld.

Genoeg content!

Niet alleen met deze campagne draagt Simyo op een positieve manier bij aan een groeiende trend van bewustwording van je eigen consumeergedrag. Naast de campagne voeren we met Simyo ook een contentstrategie waarbij hun social kanalen (zoals het Simyo Blog en Facebook fanpage) een bestemming worden voor bewuste consumenten, waar tips en verhalen te vinden zijn die hen helpen vrolijk te besparen en meer te doen met minder.

Verantwoordelijk bij Simyo

Brand manager: Mischa Oudolf
Online marketing manager: Lieve Gerretsen
General manager: Bart Versteijlen
Online community en Social manager: Alex Reijgersberg
Content manager: Wiely de Woo

Verantwoordelijk bij bureau

Strategie: Rik Heijmen
Creatie: Merlijn van Vliet, Wouter Vanhaeren
Project: Valery Story, Rosa van der Voorst

Productie

Filmproductie: Caviar
Regie en D.O.P: Olaf van Gerwen
Productie: Rogier Dorant & Eveline Bloemendal
Met bijdragen van: Tom Kniesmeijer (trendstrateeg), Martin van der Gaag (Genoeg magazine), Pascal Boogaert, Thomas Reinhold (Creatie) e.v.a.
Naast KOKORO Amsterdam zijn de betrokken bureaus: Mindshare, WeLikeMilk, Freshbridge, OrangeValley, Resoluut en Poort80.

Client
Simyo
About This Project