Superslim. Supervoordelig.

Oxxio. Superslim. Supervoordelig.

In januari 2016 werd Oxxio opnieuw gepositioneerd. De aanleiding voor deze nieuwe positionering was om Oxxio een duidelijk herkenbaar gezicht in de markt te geven.

Unieke combi

In de kern van OXXIO zit digitale innovatie. Daarom kan Oxxio een unieke combinatie bieden van zowel slimme digitale tools als een lagere prijs. Prijsgevoelige klanten moeten nu vaak genoegen nemen met één van de twee. Deze unieke combinatie van prijs én slimmigheid hebben we gevat in een andere unieke combinatie: ‘O&O van Oxxio’. Twee eigenzinnige loveable brand characters die Oxxio een nieuw gezicht en een gevoel geven.

O&O van Oxxio

O&O representeren de twee belangrijkste voordelen van Oxxio: lage prijs & inzicht in verbruik. Kleine O is een bezig baasje! Hij wordt extreem enthousiast van lage prijzen. Hij heeft altijd een rekenmachine bij zich en rekent continu zijn voordeel uit. Grote O is rustig van aard. Hij is een analyticus en heeft daarom een wijze bril op én een vergrootglas in zijn hand. Daarmee neemt hij altijd alles onder de loep.

Nieuwe pay-off

Met nieuwe pay-off ‘Oxxio. Superslim. Supervoordelig.’ zetten we Oxxio neer als sympathieke prijsvechter met een slimme app. Oxxio is slim en voordelig. De toevoeging ‘super’ laat het allitereren en maakt het net ietsje speelser.

Nieuwe muziek

Om de herkenbaarheid van het ‘nieuwe Oxxio’ maximaal te vergroten hebben we ook een nieuwe sound identity ontwikkeld, bestaande uit een Oxxio soundtrack en Oxxio soundlogo. De introductiecampagne van O&O wordt uitgerold op: TVC, online video, bannering, social en PR.

Verantwoordelijk bij Oxxio

Freddy Verweij

Martijn Verschoor

Jolanda Ravenek

Yvette van Hellemondt

Ellen van Roij

Verantwoordelijk bij bureau

Concept: KOKORO Amsterdam

Strategie: Rik Heijmen

Creatieve Directie: Merlijn van Vliet & Wouter Vanhaeren

Creatie: Yvo de Lange, Henk Oortwijn

Client service director: Frieda Ulsamer de Waard

Accountmanager: Karin van Dalen

Producer: Niels Scheide

Productie

Film en 3D productie: Redrum

Regisseur: Ed van Hout

Animator: Stijn Loman

Sound effects: Marvey Izijk

Camera: Genaro Sellier, Bas Schoonen

Licht: Gregoor van de Kamp

Casting: Sjoerd Joosten

Producer: Carlijn Pluijmakers

Muziek compositie: Big Orange / Jos Jansen

Voice-over opname: Loudness / Jaap Waaijer

Voice-over: Bettina Holwerda

Betrokken bureaus

KOKORO Amsterdam, Redrum, Blue Mango, Mindshare, TamTam, Firm, Het PR bureau.

Client
Oxxio
About This Project
Oxxio_Facebook_Carousel_SlimmeApp_01 Oxxio_banner 01_Oxxio_site 04_Oxxio_site 03_Oxxio_site 02_Oxxio_site Facebook_LinkPost_02 Facebook_LinkPost_01 Pre-roll Oxxio_TVC_Screenshot1 Oxxio_TVC_Screenshot2 Oxxio_TVC_Screenshot4 Oxxio_TVC_Screenshot5 Oxxio_TVC_Screenshot9 Oxxio_TVC_Screenshot10 Oxxio_TVC_Screenshot12 Oxxio_TVC_Screenshot14 Oxxio_TVC_Screenshot17 Oxxio_TVC_Screenshot18 Oxxio_TVC_Screenshot22 Oxxio_TVC_Screenshot25 Oxxio_Introductie_Superslim_Supervoordelig_02 Oxxio_Introductie_Superslim_Supervoordelig_03 Oxxio_Introductie_Superslim_Supervoordelig_01