O&O op onderzoek

Oxxio wil alle millennials van Nederland bereiken

In de nieuwe campagne gaan Oxxio's merk-karakters O&O op onderzoek uit in een café vol met millennials. Ze zien hier dat mensen met het grootste gemak alles ter plekke mobiel regelen. Van het boeken van een vakantie-appartementje, het betalen met je mobiel tot aan het bestellen van een taxi. Alles gaat via gemakkelijke en voordelige apps. Als het om energiezaken gaat, hoort de Oxxio App in dat rijtje thuis. De app zit namelijk vol slimme energie tools. De campagne wordt gecombineerd met een scherp sales aanbod: Stap over naar Oxxio 1 jaar en krijg €175 cashback.

Wij bedachten eerder dit jaar voor Oxxio de 3D merk-karakters O&O. Merlijn van Vliet (Creative Director KOKORO Amsterdam): "Dit is de tweede campagne waarin O&O te zien zijn. Energie is een low-interest product. Daarom hebben we O&O geïntroduceerd om kleine mini-verhaaltjes te kunnen vertellen die niet per se over energie hoeven te gaan. Zo geven we Oxxio niet alleen een nieuw gezicht, maar ook een nieuw sympathiek gevoel. Samen met een scherp sales aanbod is dat een gouden combinatie om de harten van consumenten te winnen."

Achter de campagne zit een doordachte media-strategie om alle millennials van Nederland (generatie 20-35/40 jaar) te bereiken. De focus ligt op online video, high impact online bannering, reguliere banners en mobile advertising. Millennials kijken steeds minder tv, maar omdat ook andere generaties welkom zijn bij Oxxio wordt TV (weliswaar heel gericht) ook ingezet.

BETROKKEN BUREAUS

KOKORO Amsterdam, Redrum, Blue Mango, Mindshare, TamTam, Firm.

CONCEPT: KOKORO Amsterdam

Strategie: Rik Heijmen, Caroline van Hoof

Creatie: Merlijn van Vliet, Wouter Vanhaeren, Robbert Maruanaija, Lynsey Schouten

Client service director: Frieda Ulsamer de Waard

Account manager: Karin van Dalen

PRODUCTIE: Redrum

Regisseur: Ed van Hout

Producer: Carlijn Pluijmakers

Muziek compositie: Big Orange

Voice-over opname: Loudness / Jaap Waaijer

Voice-over: Bettina Holwerda

VERANTWOORDELIJK BIJ OXXIO

Freddy Verweij

Jolanda Ravenek

Martijn Verschoor

Yvette Hellemondt

Ida Heerkens

Client
Oxxio
About This Project
header_banner banner hpto oxxio_homepage