Over KOKORO

Mensen maken beslissingen op basis van emotie. Oftewel: ze kiezen met hun hart. Vanuit deze overtuiging zijn wij –Rik Heijmen, Wouter Vanhaeren en Merlijn van Vliet–  in 2013 KOKORO Amsterdam gestart. KOKORO is Japans voor ‘hart, hoofd en geest’. En we zien het als onze missie om het hart van mensen te verbinden met het hart van merken. Of zoals wij het noemen: Heartvertising.

 

In alles wat we doen, gaan we altijd op zoek naar een emotionele verbinding met als doel mensen vaker en met meer overtuiging te laten kiezen voor jouw merk.

 

Elke Heartvertising-campagne start met het KOKORO model. Het KOKORO model beschrijft het ‘hart’ van mensen aan de hand van (universele) behoeften en context (trends of actualiteiten). Het hart van het merk wordt bepaald door de essentie of de ‘purpose’ van de organisatie en het archetype, een manier om de identiteit te beschrijven en direct een diepere connectie aan te gaan met de consument.

 

 

KOKORO_Heartvertising_Model

 Download hier het volledige KOKORO model. 

 

Inmiddels maken we met veel succes Heartvertising-campagnes voor onder meer Trouw (won een ADCN-lamp én werd genomineerd voor een SAN Accent), Simyo (won een SAN Accent en een Effie), Transavia, NLZIET, Oxxio, Action en Fruitella.

 

In 2015 mochten we een nieuwe partner verwelkomen: CSD Frieda Ulsamer de Waard (ex. Managing Director van o.a. Doom & Dickson)

 

Kortom, we zijn een jong bureau met een vliegende start. Maar we zijn nog lang niet uitgevlogen. Onze ambities en plannen zijn groot. We willen namelijk het grootste en het beste onafhankelijke Heartvertising-bureau van Nederland worden.

 

KOKORO, winning hearts since 2013

 

 

CONTACT US

OPRICHTERS & PARTNERS

Rik Heijmen

Partner - Strategy Director

Wouter Vanhaeren

Partner - Creative Director (Art)

Merlijn van Vliet

Partner - Creative Director (Copy)

Frieda Ulsamer de Waard

Partner - Client Service Director